Vårfiske

April 27, 2017

Fluefiskesesongen starter for de fleste i midten av mai mnd. Det er da de fleste elvene rundt om i landet åpner og det er også da noen av insektene kommer frem etter vinterdvalen. Tidlig på sesongen er det mygg, steinflue og døgnflua Baetis Rhodani som er gjelder. Baetis er den alle første døgnflua på sesongen som kan gi et meget godt fiske. (Baetis Rhodani lever i rennende vann og klekker som regel fra tidlig mai mnd).    
 

 

Men for noen av oss, kall det ivrigste fiskerne, starter sesongen med fluestanga allerede rundt påske tider. Det finnes en del elver som åpner tidlig eller som har åpent for fiske året rundt. Selv starter jeg fiske i ei elv i Valdres området. Dette er ei elv jeg ikke tar turen til senere på sesongen, men det er alltid hyggelig å komme tilbake hit når snøen holder på å smelte og isen ligger bredt utover elvebredden. Denne elva gir ofte et godt fiske med mygg og steinflue imitasjoner.

 


Nå til helga blir det en ny tur på meg i ei glassklar elv på Østlandet. Dette er ei elv med mye fin fisk. Hovedsaklig ørret men det er noe Harr her også. Det som er spesielt moro her er at man lett kan spotte fisk og da er det som regel stor fisk man ser. Det er absolutt ikke lett å plukke fisk her, men mulighetene for fin fisk er absolutt til stede. Dette er nok den elva  jeg bruker mest tid på i løpet av sesongen. Håper jeg kan legge ut bilder av fisk i løpet av helg!

 


Følg med!

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

1/10
Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

April 8, 2018

April 7, 2018

April 6, 2018

April 5, 2018

September 12, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by SPORTSFISKERNE.