Fluetur i møkka vær!

May 18, 2017

Tok meg en liten tur til "myrtjernet" (Gjøvik omegn) etter jobb i dag. Mye nedbør og tåket satte en liten stopper til forventningene jeg hadde, men når man har fiskefeber så er det ikke annet å gjøre enn å ta med stanga ut på tur. Før var dette et veldig godt ørret vann, men etter det jeg hører skal det ha tapt seg de siste årene. 

Fikk vite at det har kommet mye Karuss her og at disse har tatt mer og mer over. Ryktene sier at dem har blitt satt ut av en eller annen idiot. Skjønner ikke hva folk tenker med når dem gjør slik..  

 

Startet som vanlig med rigging av utstyr mens jeg kikket etter vak. Lite å se, men et å annet vak var det. Det regnet kraftig i perioder, og så fort regnet ga seg kom tåka sigende. Slik fortsatte det utover ettermiddagen/kvelden. Heldigvis fikk jeg selskap av Kim Sandli og Tore Bergengen (2 gode fiskekompiser), greit å ikke være alene med elendigheten! 

 

Dere som fisker med flue vet det ikke er spesielt lett å fiske tørt på stille vann i mai mnd når fisken vaker en gang i halvtimen. Jeg bestemte meg derfor for å sette på en montana nymfe som ofte kan være en killer i både elver og vann.  Når fisket er tregt setter jeg gjerne på denne varianten og har mye hell med det.

Etter en stund gikk jeg bort i ei lita vik som kan være giftig når det ellers er lite action på vannet. Og etter noen kast, lugget det i stanga. Fikk en fin liten skogsørret på 4-5hg. Selv om fisken ikke var spesielt stor var det deilig å kjenne fisk igjen da det har vært et par turer med stang ut! 

Neste tur er planlagt på søndag. Litt usikker på destinasjonen enda, men en ting er sikkert og det er at det blir tur! : ) satser på noe større eksemplarer da.. !

 

Ha en fin kveld 😎

 

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

1/10
Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

April 8, 2018

April 7, 2018

April 6, 2018

April 5, 2018

September 12, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by SPORTSFISKERNE.