Hyggelig dag med fluestanga!

May 30, 2017

I dag arrangerte vi fluekasting i Bassengparken i Gjøvik. Dette kommer vi til å fortsette med utover sommeren og høsten. Ettersom været har vært noe ustabilt i dag var vi litt usikre på om vi skulle avlyse eller ikke, men heldigvis lettet været og vi fikk en fin kveld med mye god trening. 

Totalt i dag var vi 7 fluefiskere i aldersgruppen 8 - 72 år. Det som ble fokus var vannkast, overhåndskast og snakeroll. Alltid lurt å justere teknikkene slik at arbeidsoppgavene blir lettere når en står ute i elva eller ved vannet å må prestere! 

 Den som imponerte mest i dag var denne lille frøkna (11år). Hun forteller at hun fisker mye sammen med pappa (Jimmy) men at hun hittil har fisket mest med haspelstang. I løpet av sommeren skal hun få større fisk en pappa på tørrflue! Timing og bevegelsen i kastearmen er tilnærmet perfekt og spesielt alderen tatt i betrakning. Håper å se deg på kastedagene fremover! : ) 

Olav er en gammel ringrev som har fisket i en mannsalder. Han forteller at han har meitet med bambusstang siden han var en liten guttunge, noe som har gitt han mange flotte ørret tidligere. Olav prøvde fluekasting for første gang i dag noe jeg tror ga mersmak! Vi ses neste uke Olav : )

Jeg kommer til å laste opp noen filmer fra dagens kastedag på vår youtubekanal "sportsfiskerne". 

Under trening med store og små tilstede, er det veldig greit og ivareta sikkerheten hehe... derfor fjernes fluer med krok som erstattes med ulltråd. Greit å unngå unødvendige hull i øra! 😛 (illustrert av Tore Bergengen)

Håper å se mange flere neste gang. Tidspunktet vil være det samme som i dag, tirsdager fra kl 18.00. Husk at mye trening gir bedre fiskeopplevelser ;) 

 

Tusen takk til dere som stilte opp i dag, vi håper å se dere igjen neste uke! 

(Bildene er godkjent av deltagere og foreldre)

 

Ønsker alle sammen en flott kveld 😎

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

1/10
Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

April 8, 2018

April 7, 2018

April 6, 2018

April 5, 2018

September 12, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square