8 ørret, 8 s/m vind, men fornøyde deltagere!

June 19, 2017

I helga utførte jeg arrangementet "Fluefiske i Tisleia". Dette er det første arrangementet i regi av sportsfiskerne! 

 

Skal innrømme at jeg har vært noe nervøs i forhold til dette. Det er mye som skal klaffe for at det skal bli en bra tur og at deltagerne skal bli fornøyde. Hvordan blir været? Hvor mange blir vi? Får vi godt fiske? Jeg kan ikke si annet nå enn at turen ble bra og at deltagerne ble fornøyde. Vi har allerede snakket om en ny tur! 

 

Lørdag morgen kl 0600 dro vi oppover til Valdres. Været så ut til å bli bra, men sommerfuglene i magen virket nervøse. Jeg la ut på facebook at felles oppmøte var kl 10:00 på Vasetdansen Camping. Vi måtte derfor være tidlig ute for å rigge camp-plass å gjøre alt klart til at deltagerne skulle dukke opp. 

Deltagerne dukket opp litt etter litt og rundt kl 11:00 var de fleste på plass. Vi tok en felles samling for å rigge utstyr, gi litt praktisk informasjon og for å bli litt kjent med hverandre, før vi satte nesa mot elvebredden. Totalt ble vi 8 ivrige fluefiskere.

 

Deltagere: Lars Erik, Mats, Ståle, Olav, Heidi, Kim, Jørn og meg.  

Samlet reiste vi opp mot "furu hyttene" som ligger 2-3 km oppover i elva fra Vasetdansen. Dette er en av de fineste plassene i elva med mange varierte partier å fiske i. Været var flott,18/19 grader og sol, men dessverre hadde vi en god del vind ca 8 s/m fra nord. 

 

Første fisken ble tatt etter 5 minutter. Lars Erik så det første vaket og etter få kast tok ørreten! Fisken ble tatt på Baetis. Det var en fornøyd fisker som kom tilbake med en fin ørret i håven! 

Jeg og Lars Erik vandret nedover elva på jakt etter flere fisk. Det var ikke mange vak å se da det var mye vind som gjorde fiske vanskelig, men bak en øy i elva fant vi en parti som virket lovende. Flere typer insekter kom seilende nedover, Baetis, Steinfluer, Marginata og noen bitte små vårfluer. Her var det også en del vak som resulterte i at Lars Erik fikk 2 og jeg 1 ørret. Fiskene var forholdsvis små, men dog en god start på dagen. 

 

Etter noen timer med fiske bestemte vi oss for å ta en pause. Vinden økte og deltagerne syntes det var på plass med litt mat og kaffe. Vi dro derfor nedover til campen igjen og 1. økt var over. Totalt 4 fisk i håven.

Under lunsjen snakket vi mye om vær og vind. Selvfølgelig skal det være vind som ødelegger et mulig godt fiske! Vi så litt på kartet for å finne partier i elva som lå mest mulig i le. Vi hadde jo sett at så fort vi fant plasser uten vind kom fisken opp. 

 

Plassen vi endte opp på var like nedenfor Bjørkestølen. Igjen var det Lars Erik som først fikk fisk, før jeg selv fikk lurt opp et par ørret på ca 3-4 hg. Dette var også snittet på fiskene vi fikk her.

 Vi avsluttet dagen med en grillmiddag med godt drikke til inne i naustet på campingen. Vi fyrte vi opp i peisen og stemningen ble veldig god utover kvelden! 

 

Gjennom dagen hadde vi også avholdt en konkurranse. 

Denne gikk ut på at vi skulle kåre "beste fisker" og "beste fiske-bilde". 

 

Vinnerne ble:

1.plass Lars Erik (beste fisker)

Premie: Håv, fiske-briller, Hals (buff) og spekepølse    

 

2.plass Jørn (beste fiske-bilde)

Premie: Håv, flueboks, Hals (buff) og spekepølse 

 

Begge to var godt fornøyd med sine premier, resten av deltagerne fikk en hals (buff) i trøste premie.  

 

Premiene ble sponset av Villmarksbutikken og Vasetdansen Camping. 

Jeg takker dere alle for en kjempe hyggelig tur, ingen sak å arrangere turer med slike deltagere! :)

 

Flere av dere har allerede vært ivrige på en ny tur, så jeg regner med at vi får til dette i løpet av kort tid! 

 

takk til alle sammen, jeg håper dere har hatt en fin opplevelse! : D 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

1/10
Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

April 8, 2018

April 7, 2018

April 6, 2018

April 5, 2018

September 12, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss