Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

Etter en forholdsvis fuktig lørdagskveld med "Urbane Totninger" var det duket for litt frisk luft og en tur til fjells søndag morgen. Fiske-kompis Kim Sandli hadde fortalt meg om ei flott elv på Østlandet, som var så fin at den kunne minne litt om elvene han fisker i oppe i Finnmark, noe jeg vil påstå stemte godt! 

 

Elva var smal, varierende og fantastisk flott! At denne elva huser diger ørret er jeg ikke det minste tvil om. Men som alltid så er det en del ting som skal klaffe for at fiske skal bli optimalt. Blant annet er det vesentlig at man får noen gode klekkinger så fisken gidder å røre på seg! Dette skjedde altså ikke. Vi fikk øye på noen eksemplarer av Rhodani Baetis, mygg og noen vårfluer, men det ble aldri nok til at ørret kom opp for lunsj. 

Derimot harren var mer aktiv. Elva huser også mye diger harr, som er en art jeg mener er veldig undervurdert. Jeg synes harrfiske kan være veldig moro, spesielt når fiskens størrelse er 6-7 hg og oppover. Harren har en tendens til å stille seg midt i elva, gjerne i hovedstrømsårene og da gjerne i stimer. Finner du et område der du får en Harr, tar du gjerne flere i samme område.

 

Etter noen timer på leiting etter vakende ørret, fant jeg en liten strøm der jeg så noen Harr som vaket på mygg. Problemet med å fiske Harr er at den er veldig liten i kjeften, så oddsen for å bomme på tilslaget er forholdsvis stor. I alle fall er mitt inntrykk at det kan være vanskelig å kroke den. Jeg satte på en "Palmermygg" å la ut første kast ca. 5 meter oppstrøms.

Flua kom seilende over fisken å den kom opp! Jeg setter tilslaget men fisken satt ikke... 

 

Etter 2 - 3 forsøk til uten at fisken ville ta igjen, prøvde jeg å skifte flue. Satte da på en CDC myggklekker.

Fisken kom opp og endelig, der satt den! Fisken var forholdsvis sprek og gjorde et par gode utras, før den havnet i håven. Det var en flott Harr på 1050g! Og til alle trofaste ørretfiskere... Harr på kilo`n er gøy det også! ;) 

 

Fisken ble satt pent tilbake i elva etter et par skryte bilder. Ikke veit den fisken at den nå er kjendis på Instagram og FB! ;) Det ble tatt et par fisk til i samme strømmen, men det var ikke jeg som fikk disse. 

 

Fisketuren ble avsluttet et par timer senere uten noe mer fisk. Men en ting er sikkert, og det er at jeg skal tilbake i denne elva i løpet av sesongen, og da på jakt etter storørreten! 

 

Neste fisketur blir i uke 28. Da reiser jeg og 5 andre oppover for å prøve laksefiske i Gaula. Det ser ut til at vannstanden skal bli bra denne uka, så vi får satse på at vi får avbildet en laks eller to også! :) 

 

 

Ha en riktig fin dag!  

 

 

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

1/10
Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

April 8, 2018

April 7, 2018

April 6, 2018

April 5, 2018

September 12, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by SPORTSFISKERNE.