Knall høstfiske...

September 12, 2017

Det går mot slutten av sesongen og man begynner å tenke på sesongavslutning. Men i en spesiell elv er det faktisk bra klekking på høsten av noen arter døgnfluer og det skulle vise seg at forholdene lå til rette.

To- tre dager sammen med Lars Ninive som er kjent for å kaste fluelina fra Gjøvik til Mengsol og Håvard Lervold som er en eldre ringrev med fluestanga, skulle vise seg å bli en flott helg. 

På disse dagene skulle vi oppleve å miste en neve mikrofluer (Lars) i vannet og ryke fisk (Håvard). Selv klarte jeg to ganger å miste fisk på grunn av elendig knute på flua. Men høsten kan være kald og dertil gi klønete never😂. 

Likevel skulle fiske bli fantastisk med mange fisker rundt kilo, største på 1,6 kg og en haug med fisker fra 500-1000 gram. 

Og jeg lyver faktisk ikke når jeg sier at vi tre fanget ca 50 fisker tilsammen. Regn og høy luftfuktighet med rette temperatur gav gode klekkinger av døgnfluer og samtlige fisker ble tatt på døgnflueimitasjoner i krokstørrelse 16-18, både parachute, comparadun og spente spinnere. 

Litt godt i glasset på kvelden resulterte i stødig kastearm dagen etterpå med lange og presise kast med silkemyke presentasjoner.

Igjen viser det seg at timing på turene med rette værforhold kan gi fantastisk fiske også om høsten. 

Ønsker absolutt alle en herlig sesongavslutning med mye feit fisk. 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Utvalgt innlegg

Harrfiske på fjellet!

July 3, 2017

1/10
Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

April 8, 2018

April 7, 2018

April 6, 2018

April 5, 2018

September 12, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square